Укрепване с пилоти

Набиване на пилоти с виброчук

Кога се ползва укрепване с пилоти

Пилотното фундиране е вид дълбока основа и представлява тънки колони или дълги цилиндри, изработени от материали като бетон или стомана, които се използват за поддържане на конструкцията и пренасяне на тежестта на желаната дълбочина до устойчива и здрава земна основа.

Пилотното фундиране се използва също и при строителни конструкции, които се изграждат във или над вода.

Също така при строителни обекти, които са разположени в непосредствено до съществуващи постройки и други съоръжения чрез пилотно фундиране се прави здраво и сигурно укрепване, за да не се допусне срутване на земни маси, което би нарушило целостта на съседните сгради.

Пилотно фундиране се използва и в случаите, когато няма възможност за направа на дълбоки изкопи. В този случай пилотите навлизат дълбоко в земната основа и така осигуряват стабилност на основата (фундамента) на сградата.

В практиката пилотното укрепване представлява най-често набити метални или сондажно-изливни пилоти през равни интервали и облицовка между тях, която обикновено се прави с дървени талпи или армиран бетон.

Видове пилоти в строителството

В практиката се използват различни видове пилоти като – набивни пилоти, шпунтови пилоти, сондажно-изливни пилоти. Набивните пилоти се поставят чрез виброчукове.

Набиване на пилоти с виброчук

Машината се използва за забиване на пилоти в земята. Вибрациите на виброчука помагат на пилотите да проникнат в земята и да се забият по-лесно.

Виброчукът с компютърно управление може да бъде програмиран да работи с определена дълбочина и скорост на забиване, а това гарантира прецизност и планомерност при изработката на строителни фундаменти за строителството на сгради.

«Жоро Транс Комерс» използва за набиване на пилоти първият в България собствен виброчук с програмно управление за пилоти MOVAX SG75.

Набиване на пилоти с виброчук може да наблюдавате от видеоклипове заснети в различни строителни обекти като посетите нашата страница Видео или нашия Ютуб канал.

Укрепване на стари къщи

Укрепването на стари къщи с колони е едно от приложението на пилотите. За тази услуга има значително търсене тъй като при старите къщи много често е налице износване на строителната конструкция и укрепването им чрез забиване на пилоти е надеждно и запазва външния вид и архитектурната ценност на сградата, което е важно при обекти с историческа и архитектурна стойност.

История на пилотното фундиране

Някои ранни примери за пилотно фундиране включват племена на територията на днешна Швейцария преди 6000 години, изграждащи конструкции върху набити основи за защита срещу наводнения и нападение, като издигат жилищата си.

Римляните са били водещи с пилоти за брегови работи в Европа, а във Великобритания са използвали дървени пилоти, забити в речното корито, за мостове в Лондон и Корбридж преди повече от 2000 години.

В по-съвременни времена непрекъснато нарастващата нужда от сгради и инфраструктура принуждава властите и строителните фирми да експлоатират земя с лоши почвени характеристики. Пилотите са жизненоважни в нашата съвременна строителна индустрия.

Цена за набиване на пилоти

Набиването на пилоти (този вид пилоти се наричат още набивни или забивни пилоти) с виброчук е сложна строителна задача с много голяма отговорност и изисква задълбочено познаване на строителната конструкция, характеристиките на земните маси и фундамента на сградата, както и на съседни строителни обекти.

Свържете се с нас за експертен оглед на място, проучване на сградата и средата. Ние ще изготвим план за строителните дейности и за различните работи тяхната цена.

Жоро Транс Комерс ЕООД е реномиран изпълнител с опит и известност в София и цялата страна, започнал дейността си още от 2008 година. Фирмата ще Ви предостави професионално изработена оферта с точна преценка на нужните разходи и съобразно с Вашия проект и изисквания.